Azok a régi csibészek - videón az évad eddigi előadásai!

2019. 05. 15. Könnyűzenei örökség

Ma este évadot zár az Azok a régi csibészek poptörténeti talkshow sorozat is, legközelebb ősszel találkozhattok Lévai Balázzsal és beszélgetőtársaival. 2019-ben eddig három alkalommal volt lehetőség bekapcsolni együtt az időgépet és visszautazni a hatvanas-hetvenes évekbe. Nézd vissza a beszélgetéseket!

Geszti Péter és Berkes Gábor

Az idei év első alkalma február 13-án került megrendezésre a Magyar Rockhírességek Csarnokában. Lévai Balázs vendége az estén Geszti Péter és Berkes Gábor voltak. Ahogy a program után született cikkünkben is írjuk: az utazás ezen a beszélgetésen a nyolcvanas-kilencvenes évekbe vezette vissza a közönséget, a rendszerváltás korszakának keserédes hangulatába. Az első találkozástól az Első Emeleten át a Rapülőkig sok mindenről szó esett. Geszti Péter az alábbi gondolattal zárta a beszélgetést: Szinte éreztük, hol dobog a korszellem. Számomra olyan volt a Rapülők, mint egy egynyári szerelem: nem tarthatott soká, de mindig örömmel gondolunk rá.

 

Soltész Rezső

Március 27-én Soltész Rezső volt az Azok a régi csibészek vendége, a beszélgetés a legendás Ki mit tud? és a Táncdalfesztiválok időszakát idézte fel. A korábban több zenekarban is játszó zenész legnagyobb slágere a Szóljon hangosan az ének volt. Soltész Rezső a mai napig aktív, a jó hangulatú beszélgetésen szóba kerültek régi fellépések és a mai zenei színtér is, illetve lapkiadói pályája is. 

 

Idősebb és ifjabb Novai Gábor

Április 23-án egy igazán különleges, kétgenerációs beszélgetésnek lehettünk szem- és fültanúi. A Novai család vérében van a zene, és érdekes módon a beszélgetés közben kiderült, hogy több hasonlóság és párhuzamosság is megfigyelhető idősebb és ifjabb Novai Gábor életében. 

 

Az Azok a régi csibészek ma este zárja évadát, Lévai Balázs vendége Szigeti Ferenc és Takáts Tamás lesznek. Az esemény és a regisztráció elérhető ITT.