Ma kezdődik a MENT Ljubljana

2018. 01. 31. Nemzetközi pályázat

A hollandiai Eurosonic után a Hangfoglaló Program nemzetközi alprogramjának exportirodája, a HOTS ma két zenekarral és 23 fős delegációval a Közép-Kelet-Európát és a Balkán piac szakembereit, zenészeit összekötő showcase fesztiválra, a MENT Ljubljanára utazik. A magyar fellépők tavaly jelentős elismeréseket bezsebelve távozhattak Szlovéniából, így a most színpadra lépő Fran Palermo és a Freakin’ Disco nagy reményekkel vághat neki a január 31. és február 2. között szervezett showcase eseménynek.

Az idén négyéves MENT Ljubljana, bár még fiatal a showcase rendezvények között, máris nagyon népszerű a nemzetközi zenei szcéna körében. Tavaly 60 koncertet szerveztek,  és idén sem lesz kevesebb program. A Eurosonic keretein belül megrendezett European Festival Awardson idén két díjat is bezsebelő MENT célja, hogy összekösse Közép-Kelet-Európát és a Balkán piac szakembereit, zenészeit.

Idén közel húsz hazai delegált és két kiválasztott zenekar lesz jelen: február 1-jén, csütörtökön a Fran Palermo játszik este héttől a fesztivál fő helyszínének számító Kino Siskában – ott, ahol egy órával előtte a HOTS tart majd fogadást –, aztán február 3-án hajnalban pedig a jazz, a pszichedelia és a techno határterületén érvényesülő Freakin' Disco adhat koncertet a Gala Halában. A koncertek mellett a konferenciaprogramban is találni magyar előadót:, Bodrogi Bozán András a YouTube-felhasználás lehetőségeiről tart majd workshopot.

A MENT kísérőeseményeként február 2-án, pénteken a Balassi Intézetben ad majd koncertet (a konferenciaprogramok után és a showcase-koncertek előtt) a Belau, a Mongooz and the Magnet és Babé Sila.