Kikötő – Megjelent az Aurevoir. zenekar első nagylemeze

2018. 06. 08. Induló előadók

A Hangfoglaló Programban támogatást nyert Aurevoir. zenekar június elején jelentette meg első nagylemezét. A zsámbéki fiatalokból álló együttes 2017 őszétől – a pályázat elnyerése óta – dolgozott a nép- és popzenei alapokat egyaránt felhasználó Kikötő anyagán.

Az Aurevoir. sokszínű zenéjével hamar felhívta magára a közönség figyelmét: adtak már teltházas koncertet az A38 Hajón és az Akvárium Klub kistermében, és felléptek a Paddy and the Rats vendégeként többek között a Barba Negrában. 2017-es bemutatkozó EP-jük, az ethno-beat után a Hangfoglaló Program induló előadókat felkaroló támogatásával készítették első nagylemezük felvételeit.

A lemezt a SuperSize Recordingban rögzítették – három különböző teremben egybejátszással, metronóm nélkül, ami visszaadja valamelyest az élőzene szabadságát a hangzásban. Az albumra úgy tekintenek, mint a stílusok és műfajok közötti útkeresés végpontjára, innen is a cím: Kikötő. A felvételeket Makay András készítette, szintén az ő munkáját dicséri a keverés és a mastering. A zenei producer pedig Lee Olivér volt.

„A kilenc dalból álló lemezen a magyar népzenei hatás mellett a régizene, balkáni népzene, ír-angolszász népzene és a – jó értelemben vett – akusztikus popzene jegyei érezhetőek legerősebben” – jellemzi az album zenei világát a csapat.

A lemezbemutató koncertre ma este az Akvárium Klubba várják a rajongókat. Utána pedig a fesztiválszezonban vidékre és határon túlra is elviszi a zenekar a Kikötőt. Többek között a Volt Fesztivál, a Campus, a Művészetek Völgye és a vajdasági Malom Fesztivál színpadain láthatja őket viszont a közönség.